Westcoast Racing

1994 så bildade Dick Jönsson-Wigroth racingteamet Westcoast Racing som är ett av de mest rutinerade teamen i Sverige. Tidigt så började samarbete med BMW och så är det även idag. Nu gör teamet en stor satsning i STCC och även i internationella TCR där man ställer upp med Honda Civic. 

Det hela började med att Dick Jönsson-Wigroth var mekaniker hos Greger Pettersson och lyckades så bra att han blev en ung expert inom motorsport i Sverige. Jönsson-Wigroth har också jobba utomlands som mekaniker. Med erfarenheterna därfrån så kom han tillbaka till Sverige 1994 och startade sitt företag Westcoast Racing.

Teamet blev en succé och klättrade snabbt inom Svensk motorsport och med samrabetet med BMW har det blivit flertalet SM-guld i STCC men också guld i Europeiska mästerskapet ETCC, detta var 2005. I FIA Sportscar så har de även lyckats ta guld 2001.

Förare som kört eller kör för Westcoast Racing är:

Westcoast Racing satsar fortfarande efter 20 år inom racingvärlden och med den erfarenheten som finns så finns det stora möjligheter till placeringar. Att prestera toppresultat kan vara något för Westcoast Racing även i framtiden, med den coachningen från Dick Jönsson-Wigroth så torde det inte vara några problem.

Semper Fi - Setting New Standards!

HTML5 Standards that Define
CSS3 Latest Evolutions
JavaScript Free, Means Conflict Free
A One Off WordPress Customizer Options Generator
Built with Grid, Flex, and Font Scaling
Moble First Responsive Design
Woocommerce Shopping Cart Integration
Built in Google Structured MicroData
A WordPress Theme by Schwarttzy